МЛАДЕЖКА АГОРА

 

Проектът е реализиран благодарение на съфинансиране от

Столична програма „Култура“

 

Кога?

януари – февруари, 2009

 

Къде?

София, читалище „Славянска беседа“

 

Какво?

Театър „Цвете“ представя форум-театрални спектакли, целящи превенция от трафикиране, дрога и домашно насилие като форма на неформално гражданско образование.

 

Компилиране и разпространение на съпътстващи информационни печатни и видео материали.

 

Младо семейство, при което всичко започва красиво и с любов, попада в кризисна ситуация, когато мъжът загубва добре платената си работа. Безсилието пред финансовата безизходица отключва ревност, после агресия. Трябва ли жената да работи, когато от нея се очаква да бъде и домакиня? Възможно ли е да посегнеш на някого, за когото твърдиш, че е любимият ти човек?

Има ли оправдание насилието у дома? Докъде е възможен компромис?

Форум театърът не дава еднозначен отговор на тези въпроси, но е отворен за всички, които искат да пробват на сцена как биха се справили с тази ситуация.

 

 

Петър е на 18. Учи и сам се бори с живота в големия град. За първи път се влюбва истински и за момичето  си е готов на всичко. За съжаление, Лина е зависима към наркотиците. За да й помогне, когато е в криза, Петър извършва престъпление. Може ли любовта да оправдае това? Имаш ли избор ако обичаш?

Може би тази ситуация ти е позната или просто има какво да кажеш?

Форум театърът предлага реални проблемни ситуации на сцена, в които няма единствен отговор. Ела, виж и ако искаш – пробвай.    

 

София е на 15 години и като всяко момиче мечтае…В стремежа си да бъде независима и сама да постигне мечтите си тя допуска грешка, попада в трафик и е принудена да проституира зад граница.

А ако ти беше на нейно място? Сигурна ли си, че щеше да кажеш „не“ в решителния момент?

Форум театърът дава възможност сам/сама да изпиташ себе се в една напълно реалистична ситуация.

 

 

Заповядайте в галерия “Mладежка Агора”

http://theatretsvete.eu/?page_id=25&album=1&gallery=6

Ако желаете, моля погледнете ВИДЕО