Там, където има насилие

 Международният проект се осъществява благодарение на финансиране

от програма Дафне III на Европейския Съюз

Водеща организация: Káva Drama / Theatre in Education Company – Унгария

Партньор: Sigma Art – Румъния

 

Кога?

01.05.2011 – 30.04.2013

 

Къде?

В цялата страна

 

Какво?

Основната задача в него е придобиването на нови умения за прилагане на театър в образованието и прилагането им в превенция на насилието между младите хора.

 

„Коментари това!“ е представени 57 пъти в София и в страната пред прибл. 1800 ученици на възраст 12  – 16.

Казусът започва като любовна история между Иван и Стела, която незачитането на личното пространство в Facebook промени в насилие. Тя се основава на истински случай. Тийнейджърите са въвлечени в процеса на създаване на историята и изграждането на героите чрез различни техники. Продължителността на програмата е 90 минути.

Младежите са истински развълнувани и ангажирани от казуса, които сами доизграждат. Те споделиха, че участие им  в тази програма е променила тяхната отговорност като потребители на интернет и тази към  човека до нас

 

На 30 май, 2013 в читалище «Възраждане» бе проведена финализираща конференцията «Театър срещу насилието», на която бяха представени резултатие от проекта. Видео материал от тяхното приложение, както и указания за ползването им, се предоставят на интересуващите се учители при поискване от theatre_tsvete@abv.bg.