CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v90), quality = 75
ПАРТНЬОРИ:

CPEE Gargasidni – Испания

Aratos Theater – Гърция

 

Театърът има предимството, че всички видове изкуства, така че създава възможност задачата на всеки участник да бъд съобразена с неговте/нейните силни страни, предпочитания и способности, като същевременно се поддържа мотивацията за съвместна работа за постигане на обща цел, която не би била възможна без сумирането на приносите на всеки един от тях.
Театърът също предлага пространство за преодоляване на социалната дискриминация на хората с увреждания, създавайки им достъпът до културни събития, както в ролята на зрители, така и на създатели.
Отчитайки това, ние преследваме широк спектър от цели, които преминават от изучаването на драматични арт стратегии и техники до тези, които са по-директни и засягат личното развитие на участниците.

Цели на проекта:

  • Подготовка и представяне на различни спектакли във всеки от градовете на партньорите, участващи в проекта – Калпе-Испания, Солун-Гърция и София-България, с цел създаване на видимост на работата на участниците и на значимостта и социалната проекция на проекта в различни сектори на обществото.
  • Придобиване на нови умения за интерпретация и комуникация чрез обучение на участниците в тренинги, разработени от участващи професионалисти
  • Създаване на стратегична трансгранична мрежа, основана на общ интерес за повишаване на видимостта на социалната стойност на сценичните изкуства образователната и социалната област

Участници в обучителните тренинги и представителствления – по 12 човека  от всяка страна

Реализирането на проекта ще бъде извършено на две фази:

1ва фаза: 5дневни учебни тренинги по сценични умения във всеки от градовете на партньорите

2ра фаза: 5 дневни репетиции за създаване и изиграване на представление във всяка от трите страни.

 

Първа партньорска среща: 2-4.11.2019, Калпе
CALPE
 –
Първи обучителен тренинг  9-11.Калпе
calp-6o calp01_n
calp2  calp1
 Calp3_o  calp9_n