Играем твоята история

Театрално-социалната формация „Театър Цвете“

Проект „ИГРАЕМ ТВОЯТА ИСТОРИЯ” предлага тестване на идеята за изграждане на проактивна гражданска общност чрез въвличането на зрители с различна възраст и социален статус в търсене на стратегии за решаването на споделени реални младежки проблеми. Проектът предвижда периодично онлайн представяне на 6 форум театрални представления, 4 от които ще бъдат създадени по споделени от младите зрители конфликтни ситуации. Начинанието ще привлече вниманието на обществото върху приоритетната необходимост от спешно решаване на тревожещи младите хора проблеми и същевременно ще представлява неформално гражданско образование на младежи между 12 и 18 години в толерантност, сътрудничество и взаимопомощ в решаването на касаещи ги проблемни ситуации.

Първите две представления са от репертоара на Театър „Цвете“. Те имат задачата да представят пред зрителите какво е форум театър.

28.02.2021г. „ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МЕ ВИДИШ!“

Като всяка тийнеджерка Боряна се стреми час по-скоро да навлезе в живота, да опазнае какъв е той извън кориците на книгата. Като повечето грижовни майки, и нейната се страхува, че детето все още не готово за това.

08.03.2021г. „ЦВЕТНИ СЕНКИ“

История на разбитите мечти. Цели предотвратяване на употребата на наркотични вещества

Следващите форум театрални спектакли бяха създадени по анонимно споделени от зрители проблемни ситуации :

20.04.20 21г. „КРАДЛАТА“

Майката на Ани е наркоманка. Продала е всичко, което е могла и краде по нещо дребно, за да се нахранят. Съученици на Ани стават свидетели на това и когато на един от тях изчезва телефона, те обвиняват Ани в кражба.

10.05.2021г. ТРУДНО РЕШЕНИЕ“

Ема и Радо се готвят за изпити, за да заминат да следват заедно в чужбина. Ема я приемат, но Радо – не. Ще бъде ли това краят на връзката им?

17.05.2021 „AKO ME ОБИЧАШ!“

С много уговорки, Надя успява да вземе новата кола на баща си, за да отиде на прощалния купон на класа. На връщане обаче колата поднася по мокрия път и излиза извън платното. Момичето моли брат си да отиде с друга кола, за да й помогне. Момчето още няма шофьорска книжка, но сестра му го чака сама в тъмната дъждовна нощ, изплашена и безпомощна

28.05.2021г. „ДЪВКАТА“

Всички се възползват от неговите знанията по математика, но въпреки това, той непрекъснато е обект на подигравки от съучениците си. Докато… един пореден инцидент в клас завършва неочаквано.

Асоциация за развитие на София

Финансира се от програма „Кризата като възможност“ на Столична община, администрирана от Асоциация за развитие на София

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!