Приказно междучасие

Театрално-социалната формация „Театър Цвете“

Tеатър „Цвете“ стартира изпълнението на проект „Приказно междучасие“ в 6 образователни институции от 5 столични района. Той е част от инициативите, планирани да бъдат реализирани в големия едногодишен проект на сдружението „Театър на познанието’2022“, финансиран от Национален фонд „Култура“. Начинанието е подкрепено също от Столична програма „Социални иновации“.

Актьорите ще превърнат в интересна и полезна приказка пролетната ваканция на деца на възраст от 10 до 14 години от район Подуяне, Слатина, Кремиковци, Нови Искър и Младост. Участниците ше подготвят представления по изучаван от тях материал по литература, които ще бъдат филмирани. Всяко от включилите се в проекта училища ще получи шест различни видеоматериала, с които да бъде разнообразен учебният процес. Обучението ще благоприятства овладяването на българския език, комуникационните способности и уменията за работа в екип на участниците, ще повиши тяхното самочувствие и ще спечели интереса и симпатиите към тях на техните връстници и обкръжение.

Снимка: stolica.bg
Цяла седмица възпитаниците на 172 Обединено училище ,,Христо Ботев" в столичния район „Нови Искър“ се забавляваха и вземаха уроци по актьорско майсторство. Това съобщи районният кмет Даниела Райчева във Фейсбук. С малчуганите работиха актьори от Театър “Цвете”. В продължение на шест дни децата играха, танцуваха, пяха и се учиха как да бъдат по-артистични пред публика. Днес проектът завърши със заснемането на филм, в който малките актьори демонстрираха какво са научили. Заниманията бяха част от проекта “Приказно междучасие”. Това е поредната инициатива в сферата на образованието, която се реализира на територията на „Нови Искър“. Дейностите се финансират от Национален фонд “Култура” и Столична община.

Пипи задава въпроси

Приятел в нужда се познава

Малкият принц

Легенда за рома

Урок по география

Ние врабчетата

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!