А ти какво би направил – Форум театър за ученици

"А ти какво би направил?" плакат"
Здравейте, ученици! Театър Цвете ви кани на ФОРУМ ТЕАТЪР този петък от 17:00ч в народно читалище „Елин Пелин- Мусагеница 2016” в София.
„А TИ КАКВО БИ НАПРАВИЛ?“ е името на нашата постановка, в която ще представим едни от най-често срещаните форми на насилие в училище при ученици от 10 до 16 годишна възраст. За около 45-60 минутки ще разиграем и обсъдим с вас различни ситуации, които може би не са били приятни за поне един от участниците в тях. Възможно е този един някога да си бил именно ти или твой близък приятел и ако е така, то ще имаш втори шанс да промениш историята като предложиш и поведението на актьорите на живо.
Очакваме те в петък точно в 5 следобед! Цената на билета е 6 лв, а за тези, които ползват услугите на читалището, цената на билета ще е 3 лв.
Форум театърът е театрална игра, в която проблемът бива показан в неразрешена форма. Публиката, която е и участник в представлението, е поканена да предложи и изиграе решения, като при преиграването на представлението зрител влезе в ролята на потьрпевшия в избран от него момент и промени поведението му по удачен, според него начин.
Маските на актьорите и липсата на думи позволяват на зрителите да се идентифицират не с конкретен човек, а с определен типаж. Това позволява на всеки от тях да вложи в героите черти, които е опознал от собствения си жизнен опит и да има своя лична история за представеното. Когато децата съпреживеят емоциите на жертвата, те ще бъдат мотивирани да потърсят начин да облекчат положението ѝ.
Форум театърът предоставя на зрителите невероятния шанс да изпробват в безопасна среда различни модели на поведение в евентуални проблемни житейски ситуации.
 • Сценарий и режисура

  Цвете Янева

 • Участват

  Виолина Василева-Александрова, Екатерина Казакова, Мартин Ноев и Филип Гуляшки

 • Маски

  Красимир Райков

 • Продължителност

  45-60 минути

 • Подходящ за

  10-16 годишни

Министерство на културата

Спектакълът е създаден благодарение на любезната подкрепа на Министерството на Културата, спечелена чрез конкурс

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!