Играем твоята история

Проект „ИГРАЕМ ТВОЯТА ИСТОРИЯ” предлага тестване на идеята за изграждане на проактивна гражданска общност чрез въвличането на зрители с различна възраст и социален статус в търсене на стратегии за решаването на споделени реални младежки проблеми. Проектът предвижда периодично он-лайн представяне на 6 форум театрални представления, 4 от които ще бъдат създадени по споделени от младите зрители конфликтни ситуации. Начинанието ще привлече вниманието на обществото върху приоритетната необходимост от спешно решаване на тревожещи младите хора проблеми и същевременно ще представлява неформално гражданско образование на младежи между 12 и 18 години в толерантност, сътрудничество и взаимопомощ в решаването на касаещи ги проблемни ситуации.

 

Първите две представления са от репертоара на Театър „Цвете“. Те имат задачата да представят пред зрителите какво е форум театър.

 

28.02.2021г. „ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МЕ ВИДИШ!“ Като всяка тийнеджерка Боряна се стреми час по-скоро да навлезе в живота, да опазнае какъв е той извън кориците на книгата. Като повечето грижовни майки, и нейната се страхува, че детето все още не готово за това.

Играем твята история

Играем твоята история

Театър “Цвете” кани младежи на възраст от 12 до 17 години, техните родители и учители за участие в пилотния проект „ИГРАЕМ ТВОЯТА ИСТОРИЯ”, който сe финансира от програма „Кризата като възможност“ на Столична община, администрирана от Асоциация за развитие на София.
Проектът ни е опит за изграждане на проактивна гражданска общност в помощ и подкрепа за преодоляване на кризата, предизвикана от разпространението на COVID-19 и нейните последици.
Предвиждаме периодично онлайн излъчване на 6 форум театрални представления до края на месец май, 2021 г. Първите две от тях ще запознаят зрителите с форум театъра като ефективна възможност за търсене на решение на вълнуващ ги проблем. Следващите четири представления ще бъдат създадени по анонимно споделени с нас тревожни за младите зрители конфликтни ситуации.
Надяваме се, че начинанието ще обедини усилията на деца-родители-учители за спешно и успешно решаване на някои младежки проблеми и същевременно ще представлява неформално гражданско образование на тийнейджъри на възраст между 12 и 17 години в толерантност, сътрудничество и взаимопомощ в решаването на касаещи ги проблемни ситуации.

www.theatretsvete.eu

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!