30 години театър „Цвете“

Отпразнувахме заедно 30 годишнината от създаването на Театър „Цвете“ – първата частна, театрална формация, която започва да прилага арт и драма техники в социалната и образователна сфера в България.
Театърът е основан през 1993г. от съмишленици, учили заедно в НАТФИЗ: Цвете Янева– режисьор и актрисите Виолина Василева-Александрова, Екатерина Казакова, Мери Карни и Поликсена Хардалова. С годините в екипа се включват десетки актьори, режисьори, психолози, социални работници и доброволци, запленени от идеите и мисията ни да работим ЗА и СЪС деца и младежи и тяхното обкръжение, за създаване на предпоставки за бъдещото им позитивно включване в социалния живот, независимо от техния произход и възможности.
На събитието в Камерна Сцена Славянска беседа, бе представен последният ни спектакъл – „Нашенец“ по Алеко Константинов. Спектакълът е създаден с финансовата подкрепа на Национален Фонд „Култура“
Искате да разберете как се постига това? Видяхте ли документалният филм за театър „Цвете“ създаден от Екатерина Казакова и Владимир Андонов? Ако не сте, вижте по-долу.
Не забравихме доброто си настроение, вдигнахме наздравица за миналите и бъдещи срещи!

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!