“Око на художник, душа на поет” – разказите на Елин Пелин оживяват на сцената

Око на художник, душа на поет

Разказите на Елин Пелин оживяват на сцената в спектакъла на театър “Цвете”“Око на художник, душа на поет”. Режисьор е Цвета Янева. Идеята е да бъдат възродени “По жътва”, “Задушница”, “Косачи”, “На оня свят” за учениците, които могат да научат много от обичания български писател.

Спектакълът изгрява на сцената на 28 ноември и представя някои от най-известните произведения на Елин Пелин. Сценографията е на Екатерина Казакова и Силвия Стоянова. В актьорския състав са Виолина Василева, Георги Мавров, Екатерина Казакова, Мартин Ноев, Михаил Петров и Ралица Стоянова. Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

За актрисата Виолина Александрова уроците от тези разкази звучат много силно днес, и за малки и за големи:

“Много съвременно звучи Елин Пелин днес. Най-важното, което остава като послание е, че всеки човек има право на щастие, колкото и трудно да е живял, някъде там в тъмното, винаги има светлина и винаги има човек, който да му подаде ръка, за да намери нещо ново, за което си струва да продължи живота си.”

Какво послание оставя “Око на художник, душа на поет”, чуйте в репортажа на Ангелина Грозева с актрисата Виолина Александрова.

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!