Искаме да знаем какво мислите вие…

Упражнявай правата си със знания и творчество”

Искаме да знаем какво мислите вие… – Анкета

Здравей!

Проект „Упражнявай правата си със знания и творчество” на Театър „Цвете”, София спечели конкурс и бе финансиран от Фонд”Активни граждани – България”. Екипът ни очаква с нетърпение да се срещне с участниците от 5 училища от различни градове в страната, да започне интересното и вълнуващо приключение „ТЕАТЪР”, което сме подготвили. Готови са материалите, по което ще работим на двата тренинга, подписан е договорът с хотел „Борика” в град Чепеларе за първия от тях. Изработени са красиви значки за всички участници и големи банери за представленията на бъдещите младежки театрални клубове. Но… се налага да отложим срещите за следващата учебна година.

А докато ги изчакваме, искаме да научим кои са проблемите, които най-силно вълнуват българските младежи между 13 и 17 години от самите тях. Затова прикаваме всички момичетата и момчетата на тази възраст да попълнят тази анкета. Така ще можем да помогнем на участниците в проекта да представят на сцената най-критични ситуации, които много твои връстници искат да решат, но не смеят или не знаят как. След представлението зрителите ще имат възможност да опитат различни стратегии за разрешаването им и на практика ще проверят кои от тях са успешни. Затова те молим – попълни анкетата и ни помогни в разпространението ѝ. Дори да не участваш в този проект, ще можеш да следиш какво се случва в него тук, само надниквай от време на време!

На въпросите от анкетата отговориха 204 младежи от цялата страна, на възраст предимно между 10 и 17 години. Участниците свързват нарушаването на своите права не само с проблемите, които възникват в тяхната среда, но и с проблеми, които засягат цялото ни общество. Според тях, съвременната българска младеж счита, че демократичното общество и зачитането на правата на хората в България са несъвместими със съществуващата липса на морал, властващото безразличие, егоизма и разделеността, насилието и все по-често срещаните зависимости.

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!