2013 - „Студио „Документален театър“

Изграждане на ученически театрални групи за провеждане на не формално гражданско образование на връстници от връстници

С подкрепата на Фондация «Развитие на граждански инициативи»

Проектът се осъществи благодарение на помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи” по програма „Дъга”, с финансовата подкрепа на Фондация „ОУК“ и Фондация „Велукс“

Кога?

01.04.2011 – 01.10.2013

Къде?

В четири училища на район Подуяне, София

 

Какво?

С активното сътрудничество на управата на район Подуяне актьорите работиха в 4 училища и помогнаха на създадените в рамките на проекта театрални групи да създадат и представят пред над 2000 свои съученици 7 интерактивни театрални представления.

На 30 май, 2013 в читалище «Възраждане» бе проведена финализираща конференцията «Театър срещу насилието», на която бяха представени трите тазгодишни постановки на учениците от 42 ОУ «Хаджи Димитър», 44 СОУ «Неофит Бозвели» и 95 СОУ «Проф. Иван Шишманов». Спектаклите са направени на базата на споделени от участниците тревожни действителни случаи. След изиграването им водещ дискусията актьор приканва зрителите да се намесят в представените казуси, излизайки на сцената в избран от тях момент и да потърсят начин чрез промяна на поведението на потърпевшия да подобрят изхода на историята – т.н.форум театър. Методът е иновативен за нашата страна и представлява ефективен начин за провеждане на неформално образование на връстници от връстници.

 

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!