„Какво би направил“ и „Летящият рицар“ в Ямбол

По покана на „Инър Уийл Клуб Ямбол“ гостувахме с два спектакъла „А ти какво би направил“ и „Летящият рицар“ в гр. Ямбол.

"Летящият рицар" 24.04.2024г.

През месец април 2024 г. Инър Уийл клуб Ямбол проведе поредица от събития, посветени на децата на Ямбол. Едно от тях бе свързано с превенцията на училищния тормоз /т.н булинг/. Булинг е събирателен термин за много видове училищно насилие - физическо насилие, нарочна социална изолация, обиди, враждебно отношение на основата на етническа или сексуална принадлежност, заплахи, изнудване, кибер и мобилен тормоз и др. В наши дни тормозът в училище се разраства и превръща в социално значимо явление. Затова е много важно да научим децата да го разпознават и да умеят да му се противопоставят. По покана на дамите от Инър Уийл клуб Ямбол, при децата от ОУ „Любен Каравелов“ в града гостува театър „Цвете“ с образователния спектакъл „Летящият рицар“. Поставени бяха две представления пред учениците от всички трети и четвърти класове на училището. Основната тема на събитието беше: превенция срещу насилието в училище. Спектакълът бе организиран за приблизително 200 деца, които се включиха активно в разискването и решаването на проблемите. Форум-театърът с кукли представи една реална ситуация от училищния живот. Разказа за историята на едно момче с необикновено развихрена фантазия. Съучениците му не го приемат поради неговата различност. А родителите му са потънали в собствените си проблеми. Представлението учи децата да бъдат нетърпими към проявите на насилие на своите съученици и взаимно да се защитават. Ако мълчат и търпят, насилникът вярва, че е непобедим и продължава, докато в един момент предизвика ответно насилие. В края на представлението актьорите влязоха в диалог с малките зрители и ги предизвикаха да предложат свое решение на проблема, и така да им помогнат сами да достигнат до заключенията. Желанието на дамите от Инър Уийл клуб Ямбол е децата да растат възпитани, внимателни и толерантни, да умеят да защитят себе си и съучениците си от всяка форма на насилие.

"А ти какво би направил" 30.04.2024г.

На 30 април по инициатива на Инър Уийл Клуб Ямбол в у-ще "Петко Славейков" и у-ще "Николай Петрини" беше представена постановката " А ти какво би направил?" Това е форум театрален спектакъл. В трите части - Пергелът, Женски бой и Досадникът бяха представени три от най-често срещаните форми на насилие в училище. Учениците решават в коя от тях да се опитат да предизвикат положителна промяна, променяйки в определен момент и по удачен според тях начин, поведението на потърпевшия герой. Постановката е на театър " Цвете".

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!