Премиери на младежките ФТ…

Упражнявай правата си със знания и творчество”

Премиери на младежките ФТ клубове по места

Настъпи времето за локалните премиерите в Златарица, Златоград, Пловдив, Сливен и Чепеларе.

„Какво ще кажат хората“ и „Олимпиада в Италия“

На 22-ри септември в Читалище „Развитие 1885“ – гр. Златарица са първите две премиери, бележещи финала на двугодишния проект на Театър Цвете : „Упражнявай правата си със знания и творчество”– изпълняван с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП чрез Фонд „Активни граждани-България“
Във Форум театралните представления „Какво ще кажат хората!?“ и „Олимпиада в Италия“ участват учениците от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Златарица : Ася Денева, Анна-Мария Димитрова, Юрай Нуриева, Габриела Крачунова, Лора Трайкова, Мариана Неделчева, Елица Денева, Живко Губаков, Ростислав Димитров , както и педагозите Бела Димитрова – Илиева и Пенка Иванова
Обучители – актьорите Мартин Ноев и Филип Гуляшки
Форум театралните представления разглеждат два сериозни казуса за нарушение на човешките права , които са по действителни случаи и касаят расовите предразсъдъци и трафик на хора.
Заповядайте от 11ч в залата на читалището, за да станете част от това изключително събитие в което млади хора изследват проблемите по защита на човешките права!

Премиерата на форум-театралните представления "Какво ще кажат хората?" и "Олимпиада в Италия" по проекта "Упражнявай правата си със знания и творчество" се проведе! Въпреки всички трудности и перипетии, въпреки малките и големи препъни камъчета, успяхме! Благодарим ви прекрасни наши деца, благодарим ви за всеотдайността, за труда, за това, че сте нашият прекрасен екип, нашата Гордост, нашето Бъдеще! Гордеем се с вас! Благодарим на всички, които застанаха непоколебимо и неотлъчно зад гърба ни и ни подкрепяха! Благодарим на Мартин Ноев и Филип Гуляшки за това, че в тяхно лице открихме силна упора и добри приятели! Благодарим на театър "Цвете" и Цвете Янева за възможността да бъдем част от екипа им, че ни накарах да се чувстваме като едно голямо, задружно семейство! Обичаме ви! Бъдете здрави и не се променяйте!

„Златоградски клеп“

Кът са местата, в които децата и младежите се учат да мислят, а в Златоград това се случва. Децата вече са различни от моето поколение- по-отворени, по-общителни,търсещи и във всеки случай неотстъпващи пред връстниците си навън! Браво, Цплр Златоград, Daniela Sapundjieva и Светлана Джамбазова!

„Различен“ и „Пушком“

С Премиера и последващи представления, театралната трупа „Опит за летене“ към Хуманитарната гимназия стартира новата учебна година. Учениците от трупата създадоха свои сцени на тема „Различен“ и „Пушком“, в които се превъплъщават в автентични и ярки персонажи с отлична, по всички критерии на драматургичните правила, конфликтна ситуация. Актьорите се справиха блестящо с нелеката задача да създават и представят Форум-театър. Това е иновативен метод, в който чрез средствата на театъра, се разрешат реални конфликтни ситуации. Премиерата бележи финала на двугодишния проект в партньорство с театър „Цвете“, под наслов „Упражнявай правата си със знания и творчество“. За всички участници и гости най-вълнуващата част беше взаимодействието с публиката и възможността зрителите да предлагат различен ход на действието за героите. Актьорите от ученическата трупа „Опит за летене“, устояха с впечатляващ професионализъм на предизвикателствата и партньорството с публиката. Различният подход във Форум-театъра извади зрителите от пасивната, наблюдаваща позиция и ги постави в активна, предлагаща и играеща роля. Споделената емоция допринесе за един нов поглед и метод за справяне в конфликтни ситуации в училищната среда. Създаването и практикуването на иновативния метод „Форум-театър“ е своеобразен инструмент, средство учениците да изпробват в безопасна среда различни модели на поведение и сами да намират решение на житейски и училищни конфликти. Щастливи сме, че можем да предоставим тази възможност на нашите театрални таланти. На добър час в „Опит за летене“!

„Заедно“

На 4 октомври в ОбУ „Йордан Йовков“ – гр. Пловдив предстои премиерата, която ще отрази финала на двугодишния проект на Театър „Цвете“ : „Упражнявай правата си със знания и творчество”– изпълняван с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП чрез Фонд „Активни граждани-България“
Във Форум театралното представление „Заедно“ участват учениците от Обединено училище „Йордан Йовков“ гр. Пловдив : Кристина Ташева, Елена Странджева, Пънар Менду, Йовко Нонов, Стоимен Стоименов, Филип Григоров, както и педагогическия съветник Мариана Петкова
Обучители – актьорите Виолина Василева и Ивона Желева
Форум театралното представление разглежда сериозния проблем за домашното насилие и намесата в личните избори на подрастващите в семейството. Това е казус свързан с нарушаване на човешките права , който е по действителен случай и вълнува участниците в проекта.
Заповядайте от 13:30ч. в училищния салон, за да станете част от това изключително събитие, в което млади хора изследват проблемите по защита на човешките права!
Жокер ще бъде Мариана Петкова.

„Новият“ и „Чакалите“

Докоснати, споделени, развълнувани, променени, вдъхновени, готови да поемат руля на социалното изкуство и да бъдат носители на промяната - прекрасни млади чепеларчета! Благодарни, удовлетворени и оценени се чувстваме ние с Васко! Честито завършване на този чуден проект! Благодарим за доверието, споделянето и възможността! Обич от магическата Родопа!

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!