Представяне на проекта пред медии…

Упражнявай правата си със знания и творчество”

Представяне на проекта пред медии и общественост чрез ФТ представления на „Театър Цвете“, интерактивни дискусии и подбор на участници от пет населени места.

Най-после дългоочакваната обиколка започва! Вече сме на път!

По време на посещенията за запознаване с проекта, „ Театър Цвете“ представи три различни ФТ представления. Участваха младежи от 8 училища, преподаватели, родители и медии. Въпреки противоепидемичните мерки около 200 деца и младежи участваха в интерактивната част на представленията и не беше трудно да изберем 50-60 участника, които да формират основата на бъдещите училищни клубове „Моето мнение има значение“. Натрупаните впечатления и анализът на споделеното в дискусиите ни дадоха възможност да разработим актуални за всеки град предварителни сценарии, свързани с правата на човека.

Събитията бяха отразени в местни електронни медии, ТВ BG OnAir , социалните мрежи.Sliven.net: СРЕЩУ ЗАВИСИМОСТИТЕ – АЛТЕРНАТИВА НА ЧИНОВНИЧЕСКИТЕ СТЕРЕОТИПИ, 13 октомври 2020, (https://new.sliven.net/sys/news/index.php?id=340509)
ОТЗИВИ ЗА ОБУЧИТЕЛНИЯ ЛАГЕР – Хуманитарна гимназия – Сливен https://hg.sliven.net/index.php?id=342792
ТВ Он Еър – репортаж за посещението в Златарица
https://www.bgonair.bg/a/157-direktno/207955-direktno-02112020g-palen-zapis
Информационна агенция Times.BG – публикация за информационната срещата и представлението в Златарица
https://times.bg/news/view/25391/упражнявай-правата-си-със-знания-и-тво
Училищна ТВ „Ботев ТВ“ – представяне на проекта и представление в Долни Цибър. https://www.youtube.com/watch?v=6ybWEGomOdE&feature=youtu.be

12-13 октомври, 2020г. – гр.Сливен:

14-15 октомври, 2020г. – гр.Златарица

18-19 октомври, 2020г. – с.Долни Цибър

25 октомври, 2020г. – гр. Чепеларе

26 октомври, 2020г. – гр. Пловдив

След като през пролетта ограничителните мерки ни попречиха да проведем заплануваната обиколка на градовете и да проучим степента на информираност на младежите-участничци към правата на човека, нагласата им за екипна работа и проблемите, които най –силно ги вълнуват, проведохме анкета чрез Google forms, която попълниха младежи от цялата страна на възраст от 13 до 17 години. Техните отговори ни помогнаха да изберем темите(eгоизъм, липса на морал, безразличие, насилие, зависимости), върху които разработихме предварителни работни сценарии. При първата ни работна среща с младите участници в проекта през октомври 2020г. в разговорите с тях бе диагностицирана още една болезнена тема – дискриминацията.

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!