Ротари клуб

2003 - „Всемирна прегръдка за мир“

Фасилитиране на социализиращи арт-занимания на семейства – жертви на 11 септември в Боровец.

С подкрепата на Ротари клуб – САЩ, България, Турция

Всемирна прегръдка за мир Всемирна прегръдка за мир

Кога?

2003

Къде?

Боровец

Какво?

Едноседмично включване на 60 човека, членове на семейства на жертва на 11 септември 2001 в разнообразни АРТ АТЕЛИЕТА с цел освобождаване от получения стрес и окуражаване за ново включване в социалния живот.

Арт-терапевтичните техники са свързани с различни видове изкуство. В нашия едноседмичен лагер имаше занимания по танци, музика, движение, изобразително изкуство, моден дизайн и кукли. Ние фасилитирахме заниманията на последните две ателиета, а останалите бяха ръководени от американски колеги.

Изкуството е уникален начин за предаване на универсалния и индивидуален човешки опит – без елемент на задължителност, морализиране и натрапчивост; без претенция за обективност, истинност и поучителност; без да си поставя непременни прагматични цели. За разлика от точните форми на науката, изкуството запазва достатъчно неопределеност. Това дава на участника възможност сам да направи своите изводи и, в зависимост от своя жизнен опит и потенциал, да възприеме в различна дълбочинност отправените му послания . Интерактивните арт техники са игрови, което ги прави забавни и атрактивни за всички участници Ето защо то е много подящо за работа в смесени по социален произход и дадености групи.

Всемирна прегръдка за мир Всемирна прегръдка за мир Всемирна прегръдка за мир

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!