Нова мотивация от Франция

Не допускай тормоз и насилие

Третата среща от проекта на програма Еразъм +, озаглавен „Превенция на тормоз и злоупотреби“ се проведе на 12-14 юни 2019г. в Шамбери, Франция. Срещата стартира с прекрасна церемония, която се състоя в кметството на Шамбери, придружена от мотивираща и вдъхновяваща реч на заместник-кмета на града – г-жа Natali Colin–Cocchi. След церемонията, консорциумът от 7 партньорски организации продължи съвместната си работа за разработване на симулационна игра за млади хора.

Симулационната игра има за цел да информира младите за живота науязвими групи хора, като такива, живеещи с увреждания, мигранти, бедни хора и т.н. и да ги направи по-емпатични и чувствителни към потенциалните ситуации на злоупотреба, претърпени от тези уязвими групи. Също така, тя цели да ги накара да мислят над тази тема, както и да ги възспира да бъдат насилници и в същото време да им даде някои добри инструменти и съвети за това как да се справят с подобни ситуации в ежедневието си.

При наличието на толкова големи цели в един проект, то тогава, разбира се, е неизбежно да няма и много задачи, които да трябва да бъдат изпълнени, какъвто е и случаят с Шамбери на третата партньорска среща от проекта „Превенция от тормоз и злоупотреби“. И така, след вдъхновяващата реч на заместник-кмета, на 13 юни 2019г. консорциумът продължи своята съвместна работа с нова мотивация и усещане за мисия. В настоящата среща, ние имахме много цели, които трябваше да изпълним, като например да обсъдим новите персонажи /характери/, както и да дадем помежду си някои предложения за промени; да изслушаме някои добри идеи за разиграването на играта и в този смисъл да направим няколко стъпки напред в това начинание; да се запознаем с методологията на Форум Театъра и да го разберем и опитаме с помощта на кратка игра; да обсъдим първата тестова версия на играта; да финализираме плана за разпространение и листовката за проекта; и също така да подготвим всеки партньор за представянето на междинния доклад.

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!