2003 - „Отвори очи!“ – 1 фаза

Форум театрални представления за превенция от човешкия трафик в София и Русе, съвместно с The Geese Theatre Company, Великобритания
С подкрепата на Британски Съвет – България

Форум театрално представление
за превенция на млади жени от трафика на хора

Създадена от актьорите на английския социален театьр “The Geese Theatre” по действителни случки и разкази на бьлгарски момичета-жертви на трафика, пиесата представя една позната история. Подлъгано, че ще си намери добре платена работа в чужбина, Момичето доверчиво тръгва след своя “работодател” – трафикант, който отнема документите му за самоличност и го принуждава да проституира. Тривиално. Но трафикът на хора съществува! „Отворете очи!“ отразява целия процес на трафикиране – от подлъгването и изграждането на доверие, от които трафикантите се възползват, през насилието и системното психологическо малтретиране на „пречупващия“ период до емоционалните и психологически ефекти от наложеното робство и сексуално насилие.

 

 

 

 

 

Липсата на думи в спектакьла позволява на зрителите да го приемат много лично, влагайки в него собствени детайли. Маските, живата музика и светлинните ефекти им оказват силно вьздейтвие и провокират тяхната активност в следващата го форум театрална дискусия. Водещият приканва зрителите да се опитат да “спасят “ девойката, станала жертва на човешкия трафик, като при преиграването на избран от тях момент от представлението, влязат в ролята й и променят поведението й по удачен, според тях, начин.

 

 

 

 

 

Форум-театьрьт предоставя на младите зрители невероятния шанс да изпробват в безопасна среда различни модели на поведение в евентуални проблемни житейски ситуации.

 

 

 

 

 

Представлението е реализирано от английските ни колеги и адаптирано от екипа на театьр „Цвете” в рамките на съвместен проект на Международната Организация по Миграция и Британски Съвет – България.

Режисьор Режисура: Луиз Хейууд и Цвете Янева
Жокер: Поликсена Хардалова
Музика на живо: Любомир Брашненков, Светослав Иванов и Драгомир Вълчев
 Участват Участват: Виолина Василева-Александрова, Дана Андонова, Екатерина Казакова, Николай Дограмаджиев и Явор Костов;

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!