СО район Младост лого

2019-2020 - Превенция от насилие в училище

финансирано от РКБППМН – район „Младост“

Театър “Цвете” предлага пет форум театрални спектакъла (външен линк), свързани с различни форми на насилие, подходящи за различни възрастови групи.

Форум театърът е театрална игра, в която актьорите представят проблемна ситуация. Публиката, която е и участник в представлението, е поканена да предложи и изиграе решения за облекчаването й. Форум театърът предоставя на зрителите невероятния шанс да изпробват в безопасна среда различни модели на поведение в евентуални проблемни житейски ситуации.

Представените казуси са подходящи за допълнителни дискусии в часа на класа.

 

“А ТИ КАКВО БИ НАПРАВИЛ?” е форум театрален спектакъл, в който са представени три от най-често срещаните форми на насилие в училище. Зрителите решават в коя от тях да се опитат да предизвикат положителна промяна.

Най-подходящо за 3ти до 9ти клас включително;

 

 

“КОМЕНТИРАЙ ТОВА!” е театрална игра, създадена по реален случай на насилие. Има за цел да обостри вниманието на младите интернет потребители за личната отговорност, която всеки има, към опазването на чуждото лично пространство.

Най-подходящо за 4ти до 9ти клас включително;

 

“ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МЕ ВИДИШ!” представя драматичен конфликт между дъщеря и майка. Зрителите изказват предположения за събитията, довели да разрива. В сътворената на базата на собствения им опит история, младежите търсят пътища за облекчаване на отношенията дете – родител.

Най-подходящо за 6ти до 10ти клас включително;

 

„ТИ COOL ЛИ СИ?” представя драмата на замяна на моралните стойности на младия човек с материални количествени критерии, която той трябва да извърши, за да бъде допуснат в определена социална групировка

Най-подходяща за 5ти до 10ти клас включително;

 

“АЗ И ТИ”. е спектакъл за еуфорията на първите любовни вълнения и волните или неволни недоразумения, които рушат крехката връзка. Младите хора ще имат възможност да дадат идеи за позитивни промени в развоя на събитията, чиято ефективност ще изпробват в така създадената любовна лаборатория.

Най-подходяща за 5ти до 8ми клас включително.

За представленията е важно да знаете, че:

  • Във всяко представление участват трима или повече професионални актьори;
  • Представленията не изискват непременно театрална зала и техническо съдействие от страна на училището;.
  • Всяко форум театрално представление имат продължителност 45 – 60 минути (театралната дискусия е негова неразривна част);
  • Публиката може да бъде не повече от 80 човека;
  • Цена в зависимост от броя на поканените представления

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!