2020 - „Цветни сенки“

Съфинансиран от програма „Култура“ на Столична община

Цветни сенкиПартньорският проект на СНЦ ”Театър Цвете” и Фондация „Инициатива за здраве” предвижда провеждане на иновативно неформално здравно образование на 800-1000 подрастващи между 13 и 18 години, целящо предотвратяване употребата на >наркотични вещества и свързания с това риск от заразяване с ХИВ, чрез включването им във форум театрално представление и интерактивен тренинг на група младежи-обучители на свои връстници. Ученето чрез правене и преживяване, каквото форум театърът предлага, дава по-дълбоки и трайни резултати от всеки дидактичен метод. Той предоставя на зрителите невероятния шанс да изпробват в безопасна среда различни модели на поведение в евентуални проблемни житейски ситуации.

 

Поради наложените извънредни мерки, изпълнението на проекта беше отложено, дори несигурно. Подкрепени от Столична програма „Култура”, ние дигитализирахме спектакъла, за да осигурим неговото разпространение при наличие на епидимиологичиа ситуация.
С радост съобщаваме, че за сега проект „Цветни сенки” на СНЦ се осъществява на живо.

На 29.09.2020г. от 11:50 едноименният форум театрален спектакъл бе представен в Професионалната Гимназия по Облекло „Княгиня Мария-Луиза”– гр. София. А на 05.10.2020 от 12;45 със същите деветокласници бе проведен интерактивен тренинг по темата от психолози-експерти от Фондация „Инициатива за здраве”.

Цветни сенки Цветни сенки Цветни сенки

Цветни сенки Цветни сенки Цветни сенки

Следващият обект на събитие бе Професионална гимназия по екология и биотехнологии „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. София. Там на 16.10.2020 от 13:50 беше проведен интерактивен тренинг на тема „Митове и реалност за последиците от употребата на наркотични вещества”, а на 23.10.2020г. от 13:50 беше представен форум театралният спектакъл „Цветни сенки”.

В последния ден преди да влизането в сила новите строги ограничения, свързани с коронавирус пандемията, на 26.11.2020г., успяхме да изиграем още едно представление на живо пред ученици от 156 ОУ „Васил Левски“, а срещата им с нашите партньори-психолози беше на 10.12.2020 в онлайн формат.

Цветни сенки

На 12.11.2020г. се състоя онлайн премиерата на дигитализирания спектакъл „Цветни сенки“ пред студенти по педагогика от СУ „Св. Климент Охридски“, а на 26.11.2020г. основни участници в форум театралното онлайн представление бяха младежите от кризисен център „Надежда“ на фондация П.У.Л.С. Същите младежи участваха в интерактивния тренинг „Митове и реалности за ппоследиците от употребата на наркотични вещества“ на 08.12.2020 г.

 

Абонирайте се за бюлетина на

ТЕАТЪР „ЦВЕТЕ”

Бъдете в час с предстоящите събития!

Запитване

Търси
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!